Hagel- of stormschade, wat te doen?

In de afgelopen dagen is het weer erg stormachtig geweest met flinke buien, hier en daar onweer en zelfs windvlagen met windkracht 12. Er was in bepaalde delen van het land zelfs sprake van een orkaan.

Zulke natuurkrachten gaan niet spoorloos aan ons voorbij en kunnen flink schade veroorzaken aan huis, schuur of terrasoverkapping.

Wat moet u doen als er schade is ontstaan door weersomstandigheden zoals hagel of storm?

Ten eerste: wie een huis bezit dient ook een onroerend-goedverzekering af te sluiten. Schade door hagel en storm wordt in het algemeen door de onroerend-goedverzekering gedekt. Aanvullend kan de terrasoverkapping extra in de verzekering worden opgenomen. Vliegen de lichtplaten van de overkapping door de wind eraf dan is deze schade dus gedekt door de verzekering (echter meestal pas vanaf windkracht 8).

Bij hagelschade is het bijna hetzelfde. Schade door kleinere hagelstenen vallen echter onder de garantie van de lichtplaten. Voor meer informatie over de garantie kunt u de garantievoorwaarden op onze website lezen, die bij elke lichtplaat onder downloads te vinden zijn. Schade veroorzaakt door hagelstenen die groter zijn dan in de garantie aangegeven, wordt door de verzekering gedekt.

Als u het dak moet vervangen vanwege hagelschade en een materiaal zoekt wat bestand is tegen normaal grote hagelstenen, dan raden we aan lichtplaten van polycarbonaat te nemen. Voor meer informatie over de ijzersterke eigenschappen van polycarbonaat, zie ook dit artikel.

Lichtplaten_Referentie_15_HMG