Dak- en gevelplaten – wat is het verschil?

Wij zijn bekend als leverancier van damwand– en golfplaten. Wij bieden deze aan als dak- en gevelplaten. De platen lopen door dezelfde profileerstraat, maar worden omgekeerd gewalst. Een dakplaat heeft een breder oplegpunt, als de gevelplaat. Tevens hebben de dakplaten een capillaire groef, zodat indringend water afgevoerd kan worden. Onder staand ziet u onze profielplaat PS20/1100 zowel als dak- als ook als gevelplaat. Zoals u kunt zien, is het een omgekeerd profiel met dezelfde afmetingen.

Zie onze eerdere bijdrage.

De gevelplaten hebben geen capillaire groef, daarom is het belangrijk dat de gevelplaten alleen voor gevels, schuttingen etc. gebruikt worden. De dakplaten kunt u zowel als dakbedekking als ook als gevelbeplating inzetten.

Afmetingen dakplaten PS20/1100:

damwandplaat PS20/1100 shets

Afmetingen gevelplaten PS20/1100:

gevelplaten PS20/1100 shets

2 Gedanken zu „Dak- en gevelplaten – wat is het verschil?

  1. Pingback: Onze damwandprofielplaten | HMG Benelux

  2. Pingback: Onze damwandprofielplaten - HMG BeneluxHMG Benelux

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.