Wat betekent plaatbreedte en werkende breedte?

Bij onze metalen profielplatenvezelcementplaten en enkelwandige lichtplaten is er altijd sprake van de plaatbreedte en de werkende breedte. Maar wat is eigenlijk het verschil? Dat willen we u hier graag even uitleggen.

Voorbeeld golfplaat: De stalen en aluminium golfplaten hebben een plaatbreedte van 1120 mm en een werkende breedte van 1064 mm. Zoals u ziet is de werkende breedte smaller dan de plaatbreedte en dat komt zo: bij de werkende breedte is het gedeelte van de plaat die u bij de montage door de overlappingen verliest, al afgetrokken. In de montagehandleiding van de producent wordt aangeraden dat bij montage de platen elkaar met één profielberg overlappen. Als we van de totale plaatbreedte van 1120 mm de breedte van één profielberg aftrekken, dan komen we op een werkende breedte van 1064mm.

Als u de totale dekbreedte van meerdere platen wilt berekenen, dan ga als volgt te werk: bij de eerste golfplaat dient u altijd met de complete breedte te rekenen, dus met de plaatbreedte. Alle daaropvolgende golfplaten overlappen elkaar en daar dient u dus met de werkende breedte te rekenen.

Bij vier golfplaten heeft u dus een totale breedte van 1120 + (3 * 1064) = 4312 mm.

We hopen dat met behulp van deze bijdrage het berekenen van de totale breedte iets eenvoudiger wordt. Mocht u er echter niet uitkomen, dan kunt u ons altijd via onze website/ in onze Online-Shop contact met ons opnemen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.