Waarom een Anti-Drup viltlaag?

Onze dakplaten leveren wij ook met een zeer goede Anti-Drup viltlaag. Dit vilt wordt tijdens de productie onder de platen geperst. Deze viltlaag kan vocht opnemen tot max. 900 gram/m². Zonder deze viltlaag kan het onder bepaalde omstandigheden voorkomen dat u bij een kouddak (dak zonder isolatie) last krijgt van druppelvorming aan de onderzijde van de dakplaten.

Condensatie van vochtige lucht (waterdamp) ontstaat door verschil in temperatuur aan de buiten- en aan de binnenzijde van de dakplaten. Als in een ruimte onvoldoende ventilatie is, dan kan vochtige lucht tegen de onderzijde van de dakplaten condenseren. Om het afdruppelen van condenswater en mogelijke schade te voorkomen, adviseren wij voor bepaalde kouddak toepassingen damwandplaten met Anti-Drup aan de onderzijde.

Deze Anti-Drup viltlaag neemt vochtige lucht op en houdt deze vast. Bij een goede ventilatie zal de viltlaag weer opdrogen. Ventilatie is hier een belangrijke factor, omdat zonder goede ventilatie de viltlaag niet kan opdrogen en verzadigd raakt, waardoor alsnog afdruppelen kan optreden.

Ook de dakhelling speelt hierbij een grote rol. Wij adviseren om damwandplaten met Anti-Drup niet toe te passen voor daken met een dakhelling < 10°. Het is ook niet geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes of in ruimtes met een permanent hoog vochtgehalte.

Afgezien van de goede vochtopnemende eigenschap van deze viltlaag werkt deze ook geluidsabsorberend.

7 Gedanken zu „Waarom een Anti-Drup viltlaag?

  1. Pingback: No Drop – Lichtplaat | HMG Benelux

  2. Pingback: Onze damwandprofielplaten | HMG Benelux

  3. Geachte,
    Ik heb een carport in de tuin, ik wil deze voorzien van een anti-drup viltlaag.Hoe kan ik deze bestellen via HMG.

  4. Pingback: Nieuw: informatiefilmpje over de anti-drup viltlaag | HMG Benelux

  5. Pingback: No Drop – Lichtplaat - HMG BeneluxHMG Benelux

  6. Pingback: Onze damwandprofielplaten - HMG BeneluxHMG Benelux

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.