Afsluitprofielen bij kanaalplaten – twee verschillende profielen!

vlf_lichtplaten_afsluitprofielen_blank_hmgAls u een terrasoverkapping met kanaalplaten gaat monteren, dan heeft u in ieder geval ook de afsluitprofielen voor de boven- en onderkant nodig om de kanaalopeningen af te sluiten. Maar wat is het verschil tussen deze twee aflsuitprofielen? Maakt het niet uit, welk profiel aan de bovenkant of aan de onderkant komt?

Toch wel! De afsluitprofielen lijken erg op elkaar, maar er is een klein maar wel belangrijk verschil tussen het afsluitprofiel aan de boven- en onderkant.

Het afsluitprofiel dat de kanaalopeningen aan de onderkant van de lichtplaat afsluit heeft, in tegenstelling tot de afsluitprofielen aan de bovenkant, enkele gaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor, dat voldoende ventilatie mogelijk is en het condens, wat eventueel in de kanaaltjes ontstaat, naar beneden door de gaatjes kan afvloeien of verdampen.

Als u dus de gesloten afsluitprofielen voor de bovenkant per ongeluk aan de onderkant zet, dan kan het condens niet weg en blijft eventueel vocht in de kanaaltjes staan.

Dus let bij de montage even op, welke afsluitprofielen gaatjes hebben, zodat deze op de juiste plek aan de onderkant ter afsluiting van de kanaalopeningen worden gezet.