Verschillende metaalsoorten

Als verschillende materialen samen worden gebruikt, kan het zijn dat deze materialen op elkaar reageren en dit nadelige gevolgen heeft. Dit willen we graag met een voorbeeld iets duidelijker uitleggen:

Een voorbeeld: profielplaten van aluminium worden met een dakgoot van koper gecombineerd. In de onderstaande tabel vindt u informatie over de verdraagzaamheid of compatibiliteit van metalen onder elkaar. Hier kunt u zien dat aluminium en koper niet compatibel zijn en zich niet verdragen. Deze materialen reageren op elkaar wat zich uit in de vorm van corrosie. Let dus op dat deze materialen thermisch gescheiden van elkaar worden gemonteerd en niet met elkaar in contact komen. 

Komen deze materialen toch met elkaar in contact, dan kunnen we uit ervaring zeggen dat de dakgoot zal gaan verkleuren.

Overzicht van de tabel „compatibiliteit van metalen“ (duits): 

Verträglichkeitstabelle Aktuell