Oude daken vernieuwen

Als u een enigszins oud dak heeft, wat misschien ook niet meer zo mooi is of zelfs hier en daar een lek heeft, dan komt al snel de vraag: zal ik het dak compleet vernieuwen of zal ik het laten liggen en een dakbedekking er overheen leggen?

Wij krijgen deze vraag vaak te horen en willen u graag hier het een en ander toelichten.

Wij raden in eerst instantie aan de oude dakbedekking compleet te verwijderen. De verwerking van het afval/materiaal van het oude dak kan echter ook kosten veroorzaken. Om deze kosten te vermijden is er nog een alternatief: u kunt de oude dakbedekking laten liggen, maar u dient dan in ieder geval hier bovenop een houten onderconstructie (tengellatten en panlatten) te monteren. En wel volgens de voorwaarden en aanwijzingen in de montagehandleiding, anders vervalt de garantie bij latere schadegevallen.

Nooit de nieuwe profielplaten direct bovenop de oude platen monteren! In dat geval is er namelijk geen ventilatie mogelijk en de profielplaten beginnen te „zweten“: er ontstaat condens tussen de platen, wat nog meer schade veroorzaakt.

Als u dus zorgt voor een goede houten onderconstructie zodat ventilatie onder de nieuwe platen gegarandeerd is, dan is deze alternatieve variant mogelijk en kunt u de oude dakbedekking op het dak laten liggen.

Let op, dit is enkel een vrijblijvende tip van HMG en u dient te controleren of dit ook mogelijk is voor uw project!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.