Zijn kalotten noodzakelijk?

„Heb ik kalotten nodig?“ of „waarvoor heb ik de kalotten nodig?“ zijn vragen, die wij regelmatig gesteld krijgen. Wij zullen dit vandaag eens toelichten.

Kalotten (steunbeugels/ruiters) heeft u nodig voor metalen platen van staal en aluminium of bepaalde lichtplaten om de platen juist op de onderconstructie te bevestigen. Kalotten worden gebruikt voor de bevestiging op de berg van de platen. (zie foto)

Maar zijn de kalotten noodzakelijk? Ja, kalotten zijn noodzakelijk. Als u de platen op de berg wilt bevestigen, raden wij altijd aan de juiste kalotten mee te bestellen. De kalotten zorgen voor een drukverdeling van de schroeven op de platen. Daardoor wordt er minder druk op de platen uitgeoefend. Mocht u de platen zonder kalotten op de berg bevestigen bestaat de kans op scheurvorming. Tevens moet u een aantal lichtplaten voorboren, zodat ze bij het uitzetten niet scheuren. De kalotten zorgen dan ook voor een waterdichte bevestiging.

Kalotten

2 Gedanken zu „Zijn kalotten noodzakelijk?

  1. Pingback: Bevestiging van metalen platen in het profieldal of op de profielberg? | HMG Benelux

  2. Pingback: Bevestiging van metalen platen in het profieldal of op de profielberg? - HMG BeneluxHMG Benelux

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.