Zonwering – let op hitteophoping!

Afgelopen woensdag is officieel de lente begonnen. Buiten wordt het steeds warmer en de dagen worden langer. En dat betekent dat we hopelijk ook de zon vaker te zien krijgen.

Niets is fijner als de eerste zonnestralen te kunnen genieten buiten op uw terras onder de overkapping. Je lekker door het zonnetje laten warmen, maar de zon mag ons liever niet verblinden. Vaak komen dan zonweringen of andere constructies met doeken tevoorschijn. Dat is op zich geen probleem, maar als u een zonwering onder de terrasoverkapping gebruikt moet u wel op het volgende letten:

Deze zonweringen of doeken mogen nooit direct onder de lichtplaten worden aangebracht. U dient een minimale afstand van 40 cm tussen lichtplaat en zonwering aan te houden. Is de afstand kleiner, dan komt het tot een ongewenste hitteophoping. Dat kan de lichtplaten beschadigen: door de hitte die onder de plaat steeds groter wordt kunnen ze vervormen, scheuren of verkleuren. Zorg dus altijd voor voldoende ventilatie tussen zonwering en lichtplaat zodat de hitte kan ontwijken en de lichtplaten geen schade nemen.

Als u daarop let kunt u de komende warme dagen heerlijk buiten op uw terras van het lentezonnetje genieten!