Inkorten van lichtplaten

In onze Online-Shop is het ook mogelijk de enkelwandige lichtplaten en kanaalplaten op de door u gewenste lengte te bestellen. De lichtplaten hebben we in enkele standaardlengtes op voorraad. U kiest eerst bij het vakje „lengte“ met behulp van het dropdown menu de passende langere standaard lengte. En in het vakje daaronder „lengte inkorten op“ vult u de precieze gewenste lengte in millimeter in. De lichtplaat wordt dan in de fabriek korter gezaagd: snel en eenvoudig. Het inkorten van de lichtplaten is een gratis service. Het overgebleven reststuk van de plaat wordt meegeleverd.

Als u de lichtplaat in de breedte smaller wilt hebben of als er een schuine zaagsnede nodig is, dan is dit helaas in de productiestraat van de fabriek niet mogelijk. Smaller zagen of schuin zagen kunt u echter ook eenvoudig zelf doen. Let dan op het volgende:

Ten eerste is het belangrijk te weten van welk materiaal de lichtplaat is. Elk materiaal moet namelijk met het juiste gereedschap worden gezaagd.

PVC en polycarbonaat: Met een handzaag met fijngetand zaagblad of een elektrische handcirkelzaag (met 2.500 omdr./min.) kunt u de platen eenvoudig zagen.

Acrylaat: Het meest geschikt is een cirkelzaag met een zaagblad met nietgezette hardmetalen tanden. Het wegbreken van de zaagkanten kan door het gebruik van een aanslag worden voorkomen.

Belangrijk: De platen moeten tijdens het zagen goed worden vastgeklemd. Op deze manier en met het juiste gereedschap kunt u zelf de lichtplaten prima zagen.

lichtplaten_04