Profielplaten: is de kleurcoating aan beide zijden?

Vaak wordt ons de vraag gesteld, of de profielplaten van staal en aluminium zowel aan de bovenkant als ook aan de onderkant dezelfde kleur hebben. Dit willen we graag even verder toelichten.

Profielplaten die dezelfde kleur aan de boven- en onderkant hebben worden graag gebruikt voor bijvoorbeeld wandjes, omheiningen of schuttingen waar de platen van beide zijden zichtbaar zijn. In dat geval is het mooier als de kleurcoating aan beide kanten is aangebracht.

Onze profielplaten zijn aan beide zijden door een meervoudige coating beschermd, echter is de RAL- kleurcoating alleen maar aan de bovenkant van de platen. Aan de onderkant van de profielplaten bevindt zich een beschermcoating die altijd lichtgrijs / grijswit is.    

Deze beschermcoating aan de onderkant van de plaat is erg belangrijk zodat de onderkant respectievelijk de achterkant ook tegen weersinvloeden en roest beschermd is.

Mocht u toch platen wensen die aan beide zijden dezelfde kleur hebben, is het altijd mogelijk de platen zelf met de gewenste RAL-kleur aan de onderkant c.q. achterkant te verven.