Overlappingen bij lichtplaten

Als enkelwandige lichtplaten in de breedte of lengte zich overlappen dan dient u, afhankelijk van het materiaal van de lichtplaat, de platen anders te bevestigen.

Overlappingen bij lichtplaten van PVC en polycarbonaat
Bij de montage van PVC en polycarbonaat lichtplaten wordt meestal gebruik gemaakt van afstandhouders en schroeven om de lichtplaten op de onderconstructie te bevestigen. Naast de normale bevestiging worden de breedte overlappingen aan de zijkanten met extra afstandhouders en schroeven gemonteerd. We adviseren een overlapping van ten minste één profielgolf.

Als er meerdere rijen platen onder elkaar worden gelegd, dan komen ook op de lengte overlappingen nog extra afstandhouders en schroeven. Let op dat op de kruising van 4 lichtplaten een deel van de hoeken van de twee lichtplaten moeten worden gezaagd: een overlapping van 4 lichtplaten dient u te vermijden!

2018-06-15 16_22_28-hmg_montage_vlf_kunststoffen_compleet.pdf

Overlappingen bij lichtplaten van acrylaat
Lichtplaten van acrylaat worden altijd met kalotten en schroeven op de onderconstructie bevestigd. In tegenstelling tot het materiaal PVC en PC mag u hier de breedte overlappingen aan de zijkanten NIET met schroeven bevestigen! Eveneens adviseren we dit ook niet bij de lengte overlappingen te doen en ook hier dient men een overlapping van 4 lichtplaten te vermijden. We raden aan de lichtplaten met ten minste één profielgolf te overlappen.  U dient dus altijd de schroeven op de profielgolf vóór de overlapping te zetten.

2018-06-15 16_22_54-hmg_montage_vlf_kunststoffen_compleet.pdf