Anticondensfolie

Als alternatief voor dakplaten met anti-drup viltlaag hebben we in ons assortiment ook onze anticondensfolie.

De anticondensfolie zorgt ervoor dat condensaat dat onder profielplaten ontstaat goed kan worden afgevoerd. Het beschermt zo de ruimte of oppervlakten onder de profielplaten tegen vocht. Condensaat treedt op als er onder de platen niet genoeg ventilatie mogelijk is. Het vocht kan dan niet volledig in de lucht worden afgegeven en afgevoerd zodat het onder de profielplaten condenseert met druppelvorming tot gevolg.

De anticondensfolie wordt boven op de grote kepers van de dakconstructie aangebracht en ligt onder de tengellatten (van nok tot goot). Op de tengellatten bevinden zich de panlatten (dwarsrichting) waar de profielplaten op worden gemonteerd. Condensaat dat van de profielplaten naar beneden valt kan zo via het anticondensfolie naar de dakgoot worden afgevoerd.

In onze Online-Shop zijn twee varianten anticondensfolie verkrijgbaar: Type Anticon en Type Profi. Deze twee varianten onderscheiden zich enkel in de afmetingen en de kleur, verder betreft het hier hetzelfde materiaal.

Type Anticon in de kleur wit heeft een breedte van 1,30 m en een lengte van 46,15 m zodat u hiermee een oppervlak van 60 m² kunt bespannen. Het Type Profi in de kleur grijs heeft een breedte van 1,50 m en lengte van 50 m met een totaal oppervlak van 75 m².

Als u anticondensfolie gebruikt heeft u natuurlijk geen profielplaten met anti-drup viltlaag meer nodig. Dus u kiest òf voor profielplaten met antidrup-viltlaag òf voor gewone profielplaten en u spant een anticondensfolie onder de houten onderconstructie. Hoofdzaak: een goede afvoer van condens!