Dakpanplaten in plaats van dakpannen?

Platen van aluminium of staal op een woonhuis lijkt voor een leek in eerste instantie vaak vreemd. Echter wordt het steeds meer gedaan en dat om vele redenen. Vooral als het dak goed geïsoleerd is, kunt u i.p.v. dakpannen ook dakpanplaten of damwandplaten gebruiken.

Dakpanplaten zijn vanaf een gewone afstand niet meer van de traditionele dakpan te onderscheiden. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet in nieuwe woonwijken of in recreatieparken. Een heel groot voordeel is het gewicht van de platen. Stalen dakpanplaten hebben een gewicht van ca. 5 kg/m², aluminium zelfs maar de helft. Er kan dus een veel lichter dakconstructie gebouwd worden. Vooral op oude dakstoelen van boerderijen is dit dan ook dé reden om dakpanplaten te gebruiken. Verder zijn de platen beduidend goedkoper en ook het afwerkmateriaal, zoals windveren en nokstukken zijn prijstechnisch veel voordeliger. En al deze voordelen hebben ook nog een extreem lange levensduur.

Dus kies bewust voor deze vele voordelen en bestel vandaag nog bij ons.  

Dakpanplaten

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.