Waarom is de kleur van de onderconstructie belangrijk?

Bij het monteren van lichtplaten moet u ook rekening houden met de kleur van uw onderconstructie. Wij adviseren een lichte, het liefst witte onderconstructie te gebruiken. Alles wat donkerder is kan voor hittestuw tussen de platen en onderconstructie zorgen, en vervormingen en/of verkleuringen tot gevolg hebben. Mocht uw constructie redelijk donker zijn, raden wij aan de bovenkant met aluminiumtape af te plakken of de bovenkant met een lichte, bijvoorbeeld witte verf te behandelen. Laat de verf na het schilderen goed drogen, zodat eventueel schadelijke dampen de platen niet kunnen beschadigen.

Op bijgaande foto´s ziet u de gevolgen van een hittestuw. Daar waar de balken door de lichtplaten te zien zijn en donker van kleur zijn, verkleuren de platen.

Om op nummer zeker te gaan kunt u het beste direct bij ons aluminiumtape mee bestellen. Wij leveren deze per rol of per meter.

Een andere optie zijn onze warmte werende, zilvergrijze polycarbonaat damwand- en golfplaten. Dit zijn de enige platen waar geen rekening gehouden hoeft te worden met de onderconstructie.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.