Hoe bereken ik de dakhelling van mijn dak?

Als u van plan bent uw dak te vernieuwen is het goed te weten hoe groot uw dakhelling is. Voor de verschillende platen zijn namelijk verschillende dakhellingen nodig. Sommige platen zijn niet geschikt voor zeer kleine dakhellingen!

Wij laten u zien, hoe makkelijk het is de dakhelling te berekenen!

Ga als volgt te werk:
Neem een duimstok en zet deze bij 1 meter afstand in een 90° hoek. U kunt nu de hoogte van de duimstok aflezen. In de tabel hieronder kunt u nu zien hoeveel dakhelling u heeft.

Dakhelling

 

LET OP: Voor onze dakpanplaten, heeft u een minimale dakhelling van 7° nodig, omdat anders het regenwater niet goed kan aflopen en zelfs kan blijven liggen. Dit kan uiteindelijk tot lekkage en verkleuring van de coating leiden. Damwandplaten en golfplaten kunnen ook bij zeer flauwe dakhellingen worden geplaatst. Echter raden wij wel aan bij dakhellingen onder de 10° een dichtings-/ kitband te gebruiken voor de naden. Dit voorkomt lekkage.

Ook bij lichtplaten is voldoende dakhelling van groot belang. Bij meerwandige platen c.q. kanaalplaten raden wij een dakhelling van 10° aan. Hierdoor kan eventueel condenswater uit de kanalen aflopen en treedt tevens het zelfreinigend effect in werking. Voor enkelwandige lichtplaten is een dakhelling van minimaal 7° zinvol. Anders kan er snel vuil onder de naden komen.

Mocht u verder advies willen hebben of behulp bij het berekenen van uw dakhelling helpen wij graag verder. Bel of mail ons!

Ein Gedanke zu „Hoe bereken ik de dakhelling van mijn dak?

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.