Laat de zon binnenkomen!

Als u van plan bent een dak met stalen of aluminium profielplaten te dekken, is het belangrijk erover na te denken of er licht binnen moeten komen. U moet zich afvragen of er genoeg licht binnenkomt door eventueel ramen of open zijkanten. Zonder lichtinval kan het namelijk behoorlijk donker worden. Wij raden u aan in het dak lichtplaten te plaatsen, zodat het daglicht ongehinderd binnen kan komen.

Mocht u lichtplaten willen toepassen, moeten deze natuurlijk ook bij het profiel van de dakplaat passen. Bij ons kunt u de lichtplaten in hetzelfde profiel mee bestellen.

Hieronder hebt u een overzicht van de profielplaten met de bijbehorende lichtplaten:

Golfplaat 18/1064

Damwandplaat 20/1100

Damwandplaat 35/1035

Dakpanplaat 47/1060

Alle lichtplaten zijn in polycarbonaat verkrijgbaar. Dit materiaal is nagenoeg onbreekbaar. De lichtplaten voor het golfprofiel 76/18 en damwandprofielen 20/1100 en 35/207 zijn ook in PVC leverbaar. Dit is een belangrijk item als het gaat om veestallen. PVC is namelijk bestendig tegen ammoniak, polycarbonaat niet!

Om de profielplaten met de lichtplaten te verbinden heeft u Master-Plug-Schroeven nodig. Wij raden aan de platen iedere 50 cm met elkaar te verbinden d.m.v. deze schroeven. Vergeet dus niet deze schroeven mee te bestellen!

3 Gedanken zu „Laat de zon binnenkomen!

  1. Pingback: Master-plug RVS schroef – heel belangrijk! | HMG Benelux

  2. Pingback: Lichtplaten voor een dak met vezelcementplaten | HMG Benelux

  3. Pingback: Lichtplaten voor een dak met vezelcementplaten - HMG BeneluxHMG Benelux

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.